Hur ofta måste man renovera badrummet?

Ska ni renovera badrummet? Ett vackert och funktionellt badrum höjer mysfaktorn och ökar givetvis också bostadens värde. Men det finns en hel del att tänka på för att det ska bli riktigt bra.

Det är många som drömmer om ett nytt badrum och det är inte så ofta vi har möjlighet att renovera det. Ungefär vart femtonde till tjugonde år bör man renovera badrummet, längre än så förväntas inte tätskikt och material hålla tätt.

Står man inför en badrumsrenovering är det bra om man först gör en budget. Då vet man i vilken prisklass man sedan kan leta material och inredning. Fundera också på vad som är viktigast med badrummet och om det är något ni vill ändra på. För att underlätta kommunikationen med badrumsfirma och hantverkare kan man göra en enkel skiss och rita ut det som ska finnas i badrummet. Exempel på sådant är dusch, badkar, toalett, tvättställ, tvättmaskin och förvaring.

Badrumsrenovering med totalentreprenad

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv. För att hemförsäkringen ska gälla är det också viktigt att man anlitar hantverkare som är certifierade för arbeten i våtrum. Enklast och billigast är att använda sig av en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då ansvarar ett och samma företag för hela renoveringen och man slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Men det kan vara bra att begära in offerter från ett par olika byggfirmor för att jämföra priser innan man bestämmer sig för vem man vill anlita. Hitta mer information om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringbotkyrka.se