Golvslipning – att tänka på

Dags att slipa dina golv? Redan där har du gjort ett bra val. En golvslipning är ett lite bortglömt sätt att förfina ett golv. Många idag ser att den enda utvägen är att byta golv. Har man ett slitet parkettgolv i vardagsrummet så river man ut den och ersätter den med ett annat golv. Det är, enligt oss, det sista alternativet. En golvslipning är det första.

Att ett golv drabbas av ett hårt slitage är en naturlig konsekvens av dess placering. Vi går på golvet, barnen leker på det, vi drar in smuts och vi ställer tunga möbler över ytan: allt detta bidrar till ett förfulande slitage. Detta slitage sitter emellertid inte så djupt utan är endast exkluderat till det övre lagret.

Genom en golvslipning så tas detta bort och den inneboende skönheten blir återigen framträdande. Något som ytterligare förstärks genom den ytbehandling som appliceras efter att slipningen är utförd. Så fungerar en golvslipning i teorin, men i praktiken finns det några saker att tänka på. Vi tänkte gå igenom dessa i punkter och enligt följande:

  • Ta professionell hjälp. Man kan slipa golven på egen hand, men man tar då också en risk. Vårt råd är att man anlitar en professionell firma för en golvslipning i Stockholm. Du kan numera använda rot-avdraget för ett bättre pris.
  • Tänk dammfritt. Vid valet av en firma för golvslipning så fråga alltid om den går att få dammfri. Det tjänar du på – rejält. Tyvärr har inte alla företag en uppdaterad maskinpark. Välj gärna att betala lite extra för den lyxen.
  • Kolla alltid referenser. Se alltid till att välja ett företag som bevisligen kan leverera ett högkvalitativt jobb. I synnerhet om du har ett mer exklusivt golv som ska slipas. Var alltid noga med att ta referenser och ring dessa innan du skriver under ett avtal.
Publicerat den
Kategoriserat som Golv