Badrumsrenovering Norrköping – viktigt att tänka på

Drömmer du om att genomföra en badrumsrenovering i Norrköping? Du är långt ifrån ensam. Ser man till riket i stort så står en badrumsrenovering överst på mångas önskelista gällande förändringar i hemmet. Förklaringen till detta ligger i att badrummet har gått från en plats där man uträttar privata ärenden till en plats där man kan vila ut efter en hektisk dag på jobbet.

I vårt uppskruvade tidevarv så behöver vi platser för återhämtning och rekreation. Ett badrum ger oss en möjlighet att lägga undan mobilen, sjunka ner i exempelvis ett hett bad och bara vara för en stund. Badrummet och en renovering av ett sådant är också något som på många sätt blir definierade för ett hem. Ett snyggt, modernt och fräscht badrum är något som gästerna kommer ihåg och som på många sätt blir avgörande för det viktiga, första intrycket. Och, som lök på laxen: väljer du en badrumsrenovering i Norrköping så kan du nästan räkna med en värdeökning av bostaden och den dagen du väl säljer så kommer du också att få mer pengar i slutpris.

Det finns dock vissa saker som man måste tänka på i samband med en badrumsrenovering och initieringen av en sådan. Vi tänkte här rada upp några punkter som du kan bocka av innan du sjösätter planerna och där du förhoppningsvis får en både enklare och säkrare väg fram till målet. Punkterna ser ut som följer:

Ta professionell hjälp med din badrumsrenovering i Norrköping.

Många väljer att genomföra en badrumsrenovering på egen hand. Vilket dte inte finns några lagliga hinder mot att göra – så länge man anlitar en elektriker för installationer och dragning av el så är det egentligen fritt fram. Men, det handlar om ett ytterst komplext projekt där fukt och vatten är naturliga ingredienser i miljön. Att antalet anmälda fuktskador ökat under senare år hör definitivt ihop med de lekmannamässiga renoveringar av badrum som skett. Ta inga risker, välj ett företag för din badrumsrenovering!

Vad säger försäkringen? Många tänker sig att man har en trygghet i hemförsäkringen. Faktum är att försäkringsbolag ställer krav på både dokumentation och på fackmannamässiga jobb i samband med renoveringar av badrummet. Det innebär att du kan nekas ersättning om du gjort jobbet själv – och exempelvis en fuktskada syns.

Totalentreprenad blir billigare i längden. Att välja ett och samma företag för en badrumsrenovering har många fördelar. Jobbet går snabbare, det blir säkrare och i slutändan så blir det dessutom ofta billigare än om man väljer flera olika företag för varje moment. Glöm inte att du kan använda ditt Rot-avdrag för en badrumsrenovering i Norrköping även om du väljer totalentreprenad. Med Rot kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Läs mer om badrumsrenovering på den här hemsidan: badrumsrenoveringnorrköping.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum