Hållbarhet och garanti hos takläggare

Behöver huset ett nytt tak? Vad har du för typ av takbeklädnad, hur länge har den legat på och hur mycket får det kosta? Kontakta en firma för takläggning och be dem om en kostnadsfri offert.

För dig som är redo att byta taket på ditt hus finns givetvis en mängd frågetecken. Vad kostar det? Vad ska jag ha för tak och vem ska utföra jobbet? Det finns naturligtvis ett flertal skickliga takläggare i Stockholm, så hur börjar du? Steg ett är alltid att lyssna i din närmaste krets. Vet du någon som nyligen har bytt tak, fråga dem om de är nöjda och om de kan rekommendera just sin takläggare.

Rekommendationer och betyg är alltid utmärkt att ha som ett första lager av sållning. Därefter tar du kontakt och känner in dialogen och bokar en besiktning om det känns bra. Ta alltid in offert från ett par olika företag för att kunna jämföra och känna in prisnivån, samtidigt som du rådgör och lyssnar in deras kompetens och olika råd för just ditt hus och ditt tak.

Vilken typ av tak ska du lägga?

Har du ett plåttak och vill byta till ett plåttak igen, eller vill du hellre ha tegel- eller betongplattor eller kanske ett papptak? Takläggaren är expert på hur olika takbeklädnader och material fungerar på ditt hus. Det är därför du ska be att få ett kostnadsfritt hembesök där du frågar om olika alternativ. Be att de tar med ett par olika alternativ av material i offerten.