Låt proffsen sköta elinstallationerna

Det är lätt att ta hjälp av någon bekants bekant när det är dags att installera el av något slag. Men innan man gör det finns viktiga saker man måste ta reda på. Saker som annars kan gå på tok.

Det är alltid bättre att vara på den säkra sidan när det gäller installation av el. Det innebär att man anlitar en behörig elektriker, det vills säga någon som har utbildning för sitt jobb. Självklart kan en som har gått bredvid en elektriker ha lärt sig massor. Men det hjälper inte om det blir något fel som orsakar brand eller annan skada. Misstänker försäkringsbolaget att det är gjort av en obehörig person eller av en behörig person som slarvat kan de neka att betala ut på försäkringarna.

Vid husköp, gör en besiktning

Besiktning är något som görs vid husköp. Men i det här fallet handlar det inte om besiktningen som ingår och som kontrollerar fukt och så vidare. Det här handlar om att en behörig elektriker kommer och gör en besiktning över all el. Han letar då efter fel och brister. Det kan vara både synliga men även dolda fel. Vissa saker kan man göra själv. Att byta en väggkontakt med max 16A till exempel. Men givetvis handlar det om att ha en del kunskap. Har man inte hållit på med el på något vis så ska man nog överlåta jobbet till en kunnig elektriker. Så kontrollera att huset är säkert när det kommer till elinstallationer. Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant och slipp överraskningar i framtiden. Läs mer om hur en elektriker kan hjälpa dig på denna hemsida: https://www.elektrikeruppsala.nu/

Publicerat den
Kategoriserat som El