Hur mycket kostar en dränering?

Som husägare så kommer det hela tiden att uppkomma kostnader i form av reparationer och detta är något som man måste vara medveten om och beredd på. Det vill säga; äger man ett hus så måste man se till att man lägger undan pengar så att det finns en budget för de kostnader som man kanske inte räknat med. Saker och ting går – helt enkelt – sönder och ett hus har en begränsad livslängd där vissa områden är mer utsatta än andra.

Ser man krasst på saken så handlar det primärt om två stycken områden som drabbas hårdare än andra och gemensamt för dessa är att de dels tvingas utstå mest attacker från naturen – regn, snö och annan nederbörd – och att de dels också är dyrast att reparera. Det handlar här om husets tak och husets grund och det man lyckligtvis ska veta är att reparationer av dessa inte är något som behövs speciellt ofta något som är tur i och med att priset för exempelvis ett byte av tak eller en dränering är väldigt dyrt.

Om vi ser till det sistnämnda – en dränering – så kan man räkna med en kostnad om minst 60.000 kronor inklusive rot-avdraget och att man i många fal kan räkna betydligt högre än så. Det som avgör priset för en dränering är primärt två saker – hur tomten ser ut och vart i Sverige man bor. Gällande tomten så handlar det om hur djupt man måste gräva vid en dränering – hur många löpmeter som krävs – och ser man till vart man bor så handlar det om hur konkurrensen ser ut mellan företag verksamma inom dränering.

Kort sagt: bor du i Stockholm och är i behov av en dränering så har du en större chans att få denna utförd till ett billigt pris än vad som är fallet i en mindre stad som exempelvis Mora. Anledningen till detta är att det i Stockholm finns betydligt fler företag som erbjuder tjänsten dränering än vad det finns i Mora. Det kan i vissa fall skilja sig så mycket som tusen kronor/löpmeter mellan två stycken företag i Stockholm – en markant skillnad som verkligen visar sig i slutändan.

Kvaliteten på jobbet är viktigast

Ska man genomföra en dränering till sitt hus i Stockholm så gäller det således att vara aktiv och ställa offerter mot varandra till dess att man hittat ett företag som utför tjänsten till det bästa priset. En fotnot här dock: ett billigt pris ska alltid ställas mot kvalitet och här kan man i Stockholm skönja en oerhört negativ aspekt av konkurrensen vi nämnde.

Det vill säga – det skiljer mycket i pris, men det skiljer även i kvalitet mellan företagen och då det kommer till en dränering så ska man veta att det alltid är bättre att betala mer för ett bra jobb än mindre för ett dåligt sådant. Risken finns nämligen att man tvingas göra om detta projekt redan efter något år – till samma kostnad.

Rådet är således att man hellre väljer ett företag som är lite dyrare, men som har ett gott rykte än att chansa och gå efter det billigaste priset. Det tjänar man på i längden.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg