Klimatsmart hus

Ett hem som är klimatsmart vore en ren dröm att bo i men alla har inte möjligheten att bo i ett sådant. Det finns ändå några små saker du kan göra för att förbättra vissa delar av ditt hus i Täby.

Det byggs en hel del klimatsmarta hus och det ligger verkligen rätt i tiden att bo i ett hus som är klimatsmart, det är ett framtidshus. Men om du redan har ett hus som du trivs bra i så finns det små ändringar du kan göra på det. Med förändringar här och där kommer ditt hus att bli ett mer hållbart hem. Saker du kan ändra på är till exempel din belysning, så byt ut den till led-belysning som drar 80 procent mindre i energiförbrukning än vanliga glödlampor.

Står du i startgroparna inför en renovering kan du med klimatsmarta val få ett mer miljövänligt hus om du väljer återanvända material. Har du ett trägolv som inte ser så vackert ut längre kan du utföra en golvslipning och det blir som nytt. Vill du göra en golvslipning i Täby så hittar du säkert det du söker på nätet.

Spara vatten med en ny toalett

Du kanske inte visste att en vanlig toalett spolar bort ungefär 8 liter vatten per spolning. Det är egentligen helt galet när man i vissa länder inte har rent vatten, och så spolar man här bort så mycket i onödan. För att spara på vatten kan du investera i en snålspolande toalett som drar ungefär 2 – 4 liter istället.