En värld av överraskningar i marken

Äntligen har du hittat drömläget där du vill bygga ditt hus. Vyn är perfekt och tomten ligger precis lagom långt ifrån arbetet. Du vet vilket hus du ska bygga. Nu är det bara markarbetet kvar.

Är du en av de som glatt väljer var du vill bygga ditt hus och även har full koll på vilket hus du vill ha? Kanske har du redan kontrollerat att budgeten håller och har lagt en handpenning på tomten, så att det bara är att köra på. Du kontaktar en firma som arbetar med markarbete i Göteborg och få plötsligt en ovälkommen överraskning. Marken du ska bygga på har en hel del överraskningar som du inte kände till. Den slags överraskningar som gör att notan springer iväg. Eller att du till och med får tänka om gällande vilket hus du ska bygga.

Tryggt med proffs

Finns det grannar till tomten du vill köpa så är det klokt att börja med att prata med dem, innan du slår till med köpet. Har du enkla markförhållanden med matjord så kommer det bli enkla markarbeten som går snabbt och som håller ett lågt pris. Men om du istället har en mark som är sank och behöver pålas eller en ytlig berggrund, så kan priset snabbt sticka iväg. Vill du ändå bygga ditt hus på tomten så går det att ordna om du anlitar proffs för markarbetena. Välj gärna någon som är lokal och som känner till markförhållandena i området du bor.