Viktigt att tänka på när du anlitar hantverkare i Stockholm

Det finns gott om hantverkare i Stockholm men det är tyvärr inte alla som är lika bra. Hur vet man till exempel om en hantverkare är seriös och pålitlig?

Tack vare rot-avdraget har många fler råd att anlita hantverkare. Men avdraget har också gjort att antalet hantverkare kraftigt har ökat. Tyvärr är det inte alla som är seriösa eller stolta över sitt hantverk. I stället vill de få jobbet gjort så snabbt som möjligt för att kunna rusa vidare till nästa kund. Det resulterar inte sällan i slarviga renoveringar med enkla och billiga lösningar.

Ska man anlita hantverkare till en köksrenovering eller lägenhetsrenovering måste man vara noga i valet av hantverkare. Vissa installationer måste dessutom utföras av certifierade hantverkare. Det bästa är att gå på rekommendationer från vänner när man väljer hantverkare. Men man kan även be om referenser och noga kontrollera dessa.

Anlita endast hantverkare med ansvarsförsäkring

Många renoveringsprojekt kräver flera olika sorters hantverkare. För att slippa jaga runt och begära in referenser från alla kan man i stället anlita en hantverkare eller byggfirma med totalentreprenad. Då ser byggfirman till att rätt hantverkare kallas in och att jobbet utförs korrekt. Det gör att renoveringen fungerar bättre och att man slipper avbrott.

Den hantverkare i Stockholm som man anlitar måste ha en ansvarsförsäkring och även lämna garanti på arbetet. Men det är ändå viktigt att man skriver ett tydligt avtal innan renoveringen påbörjas. Det är bra om allt som man har kommit överens om och planerat finns med i avtalet. Detta för att undvika missförstånd och andra tråkigheter.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg